Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Εορταστική εκδήλωση-Κοπή βασιλόπιτας Νε.Ο.Σ.

Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο Νεανικς Ορθόδοξος Σύνδεσμος της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2014, για να μεταδώσει εποικοδομητικά μηνύματα στους νέους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι προσήλθαν στην εορταστική εκδήλωση για την κοπ της πίτας του Αγίου Βασιλείου στην αίθουσα του Δήμου Δάφνης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, Τορόντο κ.Μωυσής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Φώτιος καθώς και οι σεβάσμιοι ιερείς μας.


Το πλούσιο πρόγραμμα της εκδηλώσεως άρχισε με προβολή ταινίας στο οποίο παρουσιαζόταν η συνάντηση Ελληνισμού και Χριστιανισμού. Αλλ το θεατρικο που επακολούθησε πρόκειται να μείνει αλησμόνητο στους παρευρεθέντες: Ο ήρωας του θεάτρου σκιών, ο Καραγκιόζης, μαζί με τους άλλους γνωστούς χαρακτήρες όπως ο Χατζηαβάτης, ο μπαρμπα-Γιώργος, ο σιορ-Διονύσιος, ο Μορφονιός, ο Πασάς κ.λπ. ζωντάνεψαν με εύθυμο τρόπο και παρουσίασαν το μήνυμα της τηρήσεως των παραδόσεων της πίστεώς μας.Ο Πασάς προσπαθεί να δελεάσει  τους Ρωμιούς, ώστε αντ να μεταβούν στην Εκκλησία για την αγρυπνία των Χριστουγέννων, να προτιμήσουν ολονύκτια διασκέδαση («ρεβεγιόν»), στο  σαράι! Φυσικά, ο πολυμήχανος Καραγκιόζης κατορθώνει να ανατρέψει τα σχέδια του Πασά. Τ θεατρικ απέδοσαν οι Νέοι τού Νεανικού Ορθοδόξου Συνδέσμου Χαλκίδος, στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.Στη συνέχεια η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Αθανασίου Ιωαννίδη, παρουσίασε πρόγραμμα με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια.


Στο τέλος της εκδηλώσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Καλλίνικο (που βρισκόταν σε ποιμαντική επίσκεψη στην Σερβία), ευλόγησε τη κοπή της βασιλόπιτας και απηύθηνε πατρικές πνευματικές συμβουλές στο νεανικό ακροατήριο. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος έγινε απονομή τιμητικών επαίνων σε όσους νέους εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Το δώρο του φλουριού ήταν μία πολυτελής έκδοση της Αγ. Γραφής σε πρωτότυπο κείμενο και μετάφραση, ενώ έγινε και κλήρωση ενός tablet για την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου. Και τα δυό κέρδισαν νέοι από την Χαλκίδα. Στους παρισταμένους Αρχιερείς δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο ένα βιβλίο σχετικό με τον Αγ. Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ενώ στους ιερείς από μία ξύλινη εικόνα της Τρίτης Εμφανίσεως.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου