Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Αδελφική επίσκεψη στην Εκκλησία της ΡουμανίαςΤριήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας κ. Καλλίνικος στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατρίου Ημερολογίου στη Ρουμανία, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βλάσιο, συνοδευόμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πειραιώς & Σαλαμίνος  κ. Γερόντιο και Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαραθώνος κ. Φώτιο και τον εκ Σερβίας ιερομόναχο π. Σάββα.

Για τη Ρουμανία αναχώρησαν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και επέστρεψαν στην πατρίδα την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

Οι Αρχιερείς έτυχαν θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου από δύο Αρχιερείς και ιερείς. Οδηγήθηκαν στην πόλη Κούκοβα, στην Ιερά ανδρώα Μονή της Αγίας Τριάδος  και εν συνεχεία ταξίδεψαν για την Ιερά ανδρώα Μονή της Μεταμορφώσεως στη Σλατιοάρα. Εκεί, σε κλίμα συγκινήσεως τους υποδέχθηκαν επτά Αρχιερείς με το Μητροπολίτη κ. Βλάσιο, ο οποίος θυμόταν, όπως ανέφερε, την παλαιότερη επίσκεψη του Μακαριωτάτου κ. Καλλινίκου με άλλους Αρχιερείς, υπό το Μακαριστό Μητροπολίτη Κορινθίας κυρό Κάλλιστο. Ο μεν Σεβασμιώτατος Βλάσιος ήταν Διάκονος, ο δε Μακαριώτατος, Μητροπολίτης Αχαΐας.


Μεγάλη ευλογία έλαβαν οι Αρχιερείς μας προσκυνώντας το λεί­ψανο του Αγίου Γλυκερίου. Στη διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στη Μονή της Μεταμορφώσεως,  πραγματοποιήθηκε Συνοδική σύσκεψη από οκτώ Αρχιερείς της Ρουμανικής Συνόδου υπό το Μητροπολίτη κ. Βλάσιο, με τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου κ. Καλλινίκου και της Αρχιερατικής συνοδείας του, οι οποίοι συζήτησαν εκκλησιαστικά θέματα .

 Μετά τη συνεδρίαση, οι εξ Ελλάδος Αρχιερείς αναχώρησαν με όλους τους εν Ρουμανία Επισκόπους για την πόλη Σουτσάβα, όπου επισκέφτηκαν τη γυναικεία Μονή Αγίου Δημητρίου προκειμένου να συναντήσουν από κοντά τον Επίσκοπο Δημοσθένη.Ύστερα από πολύωρες συζητήσεις μεταξύ των Επισκόπων, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του μετέβησαν στη γυναικεία Μονή της Αγίας Σκέπης στην περιοχή Νέαμτς συνοδευόμενοι από δύο Ρουμάνους Αρχιερείς.

Την επόμενη, ημέρα Τετάρτη, ο Αρχιεπίσκοπος και οι Αρχιερείς μας, με τη συνοδεία ενός εκ των Ρουμάνων Αρχιερέων, πήραν το δρόμο της επιστροφής κάνοντας μία τελευταία στάση στη Μονή της Κοιμήσεως στο Βουκουρέστι.


Το πρωί της Πέμπτης, στις 11.30, έφτασαν στην Ελλάδα.

Η όλη επίσκεψη απεδείχθη ιδιαιτέρως καρποφόρα και ωφέλιμη. Η καλοσύνη, η φιλοξενία, η εν Χριστώ αγάπη όλων των εν Ρουμανία Αρχιερέων, ιερέων, διακόνων, μοναχών και μοναζουσών έδωσε το στίγμα της αληθινής χριστιανικής επικοινωνίας.Όπου κι αν σταμάτησαν οι Αρχιερείς της Εκκλησίας μας έτυχαν θερμής υποδοχής και πλουσίας φιλοξενίας.

Το συγκινητικό και το σπουδαίο είναι ότι οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας στη Ρουμανία κατάφεραν με τη χάρη του Κυρίου και τη δική τους θέληση, μέσα σε είκοσι τρία χρόνια ξεκινώντας σχεδόν από το μηδέν, να σηκώσουν πολύ ψηλά την Εκκλησία τους.


Είναι αδιανόητο κατόρθωμα να δημιουργήσει και να κατασκευάσει κάποιος μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσα μοναστήρια και τόσους ναούς. Πρόκειται πραγματικά για ΘΑΥΜΑ!


  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος με τη συνοδεία του προσκύνησαν το άφθαρτο λείψανο της Οσίας Παρασκευής στην πόλη Ιάσιο, καθώς επίσης και το ιερατικό φαιλόνιο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που φυλάσσεται σε εκκλησιαστικό μουσείο στην πόλη Ρομάν.
πηγή:imab.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου