Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Νεανικός Ορθόδοξος Σύνδεσμος αποχαιρετά τον Αρχιεπίσκοπό του


Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι άγιοι Αρχιερείς!
Ευλαβέστατοι ιερείς! Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί!

Είναι μεγάλη η οδύνη, όλων ημών που είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να ακούμε συχνά τις πατρικές συμβουλές του. Είναι στιγμές δύσκολες να εκφράσεις με λόγια τον πόνο και το κενό που νιώθεις από μία τόσο σημαντική απώλεια για την Εκκλησία μας. Θα μας μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μας, το πατρικό του ενδιαφέρον για την νεότητα.

Κάθε φορά που ανταμώναμε, ρώταγε πάντα με ενδιαφέρον, για τις δραστηριότητες της Νεολαίας της Εκκλησίας μας και ελυπήτο που το γηραλαίο του σώμα, σαν δεσμωτήριο, δεν επέτρεπε στην νεανική πάντα ψυχή του, να βρίσκεται κοντά μας.

Ας μη μας φαίνεται παράδοξο. Ουδέποτε είχαμε την εντύπωση ότι συνομιλούσαμε με έναν αποκαμωμένο γέροντα, αλλά με ένα νεανικό πνεύμα, εγκλωβισμένο στο γηραλαίο αυτό σώμα που κηδεύουμε σήμερα. Ένα πνεύμα ζωηρό. Γεμάτο αγάπη αλλά κι αγωνία για την Εκκλησία του Χριστού μας. Ίσως λίγοι να το γνωρίζουν, αλλά η αγάπη του για την Εκκλησία ήταν πάνω από τα πρόσωπα. Ήταν πάνω απ’ όλους και όλα. Η Εκκλησία και η ενότητά της ήταν η πρώτη και μεγάλη του έγνοια. Γι’ αυτήν μας μιλούσε. Αυτήν μας προέτρεπε να στηρίξουμε με όσες δυνάμεις έχουμε. Αυτήν υπηρέτησε με ζήλο, αυταπάρνηση και θερμή πίστη από τα νεανικά του χρόνια μέχρι την τελευταία του πνοή.

Αποχαιρετούμε σήμερα αγαπητοί αδελφοί την ζωντανή ιστορία της Αληθινής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, με την αίσθηση ότι μείναμε ορφανοί.

Πολυσέβαστε πνευματικέ πατέρα μας! Μακαριστέ Αρχιεπίσκοπε Αθηνών!

Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ! Το διδάσκον παράδειγμά σας θα είναι πάντα στην ψυχή μας στήριγμά και οδηγός.

Κάποτε μας είχατε πει ότι κι από κει ψηλά που θα είστε θα μας παρακολουθείτε. Το πιστεύουμε. Το αισθανόμαστε. Κι αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια. Κι επειδή είμαστε βέβαιοι ότι μας ακούτε, σας αποχαιρετούμε, προσωρινά, αναφωνόντας το:

 «Χριστός Ανέστη»!!

Με την ελπίδα ότι θα ανταμώσουμε ξανά στη Βασιλεία των Ουρανών.

Αιωνία σας η μνήμη, Πολυσέβαστε και Μακαριστέ Αρχιεπίσκοπε Αθηνών!

Ο ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Που τόσο αγάπησατε.


2 σχόλια:

  1. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του...Να έχουμε όλοι την ευχούλα του..Ας γίνει φωτεινό παράδειγμα για όλους μας...Συγχαρητήρια στο Σύνδεσμό μας για την ευπρεπή παρουσία του στην εξόδιο ακολουθία του και την ταφή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάσαμε τον πατέρα μας και παρά την ηλικία του,έναν πολύ καλό και αξιοσέβαστο, τολμώ να πω, φίλο και πάνω από όλα την ζωντανή ιστορία της Μαρτυρικής Εκκλησίας μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη του μέσα μας. Να χουμε την ευχή του και ζωντανό πάντα μπροστά μας το παράδειγμα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή