Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η άγνοια σκοτώνει

Ο εβραϊκής καταγωγής ,πρώην Υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α., Henry Kissinger, οραματιστής και θιασώτης της Νέας Τάξης πραγμάτων, ένας πολιτικός με επιεικώς αμφιλεγόμενη πολιτική δράση, σε ομιλία του το έτος 1974, είχε πει μεταξύ των άλλων :

"Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως τον αναγκάσουμε να συμβιβασθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε 

1. τη γλώσσα,

2. τη θρησκεία,

3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ. "Ποιος είναι ο κ. Κίσσινγκερ; ΕΔΩ..

1 σχόλιο:

  1. Για το θέμα αυτό των δηλώσεων του Χ.Κίσσινγερ έχουν γραφεί πολλά. Υπάρχουν κάποιοι που δέχονται ως πραγματική τη δήλωση αυτή και άλλοι που την απορρίπτουν ως προϊόν συνωμοσιολογίας. Πάντα ακόμη και να μην έχει λεχθεί παρόμοια δήλωση είναι φανερό ότι ο ρους της Ιστορίας τη δικαιώνει απόλυτα αν καλοσκεφτεί κανείς τι πέρασε ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Στώμεν Καλώς! Καλή και Ευλογημένη Μ.Τεσσαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή